Föreningen har som syfte att sprida kunskap om biodling och honungens goda egenskaper och pollineringens betydelse för grödor och vilda växter. Vi ska verka för biodling som meningsfull och hållbar syssla. Vi ska inspirera våra medmänniskor, utbyta kunskaper, erfarenheter och hjälpa varandra. Vi ska verka för samarbete mellan biodlare genom föreningsliv på lokal, regional och nationell nivå. Vi ska företräda biodlarna i kontakter med organisationer, myndigheter, kommun och företag inom Danderyd och Täby.
Vi uppfyller vårt syfte genom att hålla regelbundna möten och träffar. Både av rent social karaktär men även informerande och fortbildande. Vi tar även in gästföreläsare som pratar och specifika och aktuella ämnen. Vi riktar oss främst till de som är boende eller verksamma i Danderyd eller Täby kommun. Föreningen skall verka för och stödja medlemmar i god biodling i enlighet med lagar och regler. Den samlade kunskap, erfarenhet och engagemang som finns hos våra medlemmar utgör en skatt för den som är intresserad och vetgirig. Vi tycker att den skall komma till god nytta.
Föreningens anor sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet. Då var biodling en mer naturlig del av självhushållet på gård och i villa. Sedan dess har mycket hänt och en hel del har förändrats. Men mycket inom biodling görs på samma sätt idag som för 100 år sedan. Det är en kunskap och ett hantverk som är en del av vår levande historia. Detta skall vi förvalta väl.
Föreningen äger, driver och förvaltar en bigård i Cedergrenska parken. Den tjänar som utbildningsbigård för föreningens nybörjarkurser och ett bidrag till pollineringen i parken med omgivning. Det är också den naturliga mötesplatsen för föreningens medlemmar där vi träffas och utbyter kunskap, erfarenheter, tankar och idéer, oftast med fika.
Copyright © Alla rättigheter förbehållna