Vår Verksamhet & Idé

  Verksamhet

Välkommen till  Danderyd – Täbys biodlarförening


Danderyd - Täbys biodlarförening fortsätter med sin biodlarverksamhet för såväl nybörjare som mer erfarna. Vi blandar verksamhet där vi i trevliga former ser till att den mer erfarna kan dela sina kunskaper med de mindre erfarna.

 

Bin och biodling är en verksamhet där vi ägnar oss åt djur. Bin är en fascinerande varelse som vi människor bara till del förstår. Det gör att vi alltid  måste vara ödmjuka för denna varelse och inse att vi inte kan förstå allt till fullo.  Danderyd – Täby biodlarförening har ett program som inte bara riktar sig till nybörjare. Vi tror att det är minst lika viktigt att vi som hållit på några år lär oss mer och utvecklar vår biodling, därför har vi en verksamhet som även ska utveckla den mer erfarne biodlaren.

 

Vår verksamhet riktar sig i första hand till boende i Danderyd – Täby, men är inte fanatiska vad gäller av människan skapade gränser. Vi ber dock biodlare, och eventuellt blivande biodlare, utanför Danderyd – Täby att i första hand vända sig till verksamhet i er kommun.  Det beror på att vi genomför allt vi gör på ideell basis och även om det är smickrande att många vill ansluta sig till oss, så är det viktigt att hitta en god balans i vad vi mäktar med som moderna människor.

 

Även i år så genomför vi en verksamhet enligt vårt kalendarium, Idén och tanken med verksamheten under året med Danderyd – Täby biodlarförening är att våra träffar; lite före den tid när man måste genomföra olika saker i bigården- ska bidra till att få teoretiska och praktiska förutsättningar att genomföra dessa åtgärder själv när så behövs.


Vi genomför ett program där vi stegvis ökar kunskapen och mängden praktik. Under lördagar så möts vi - så väl nybörjare som mer erfarna i en god (härlig) blandning.  Det är samtalet och fikastunderna med mycket bisurr som berikar allas kunskaper än mer.

 

Det gäller att ha medlemskap i lokalföreningen Danderyd - Täbys biodlarförening för deltagande i vår verksamhet . Vi ser samtidigt gärna medlemskap i riksförbundet Sveriges biodlares riksförbund (SBR) men det är inte ett krav.  Med medlemskap i SBR får ni bl.a. tillgång till en bra facktidning om bin och biodling.

 

Våren och höstens verksamhet presenteras i januari under separat uppslag på vår hemsida (kalendarium), där justeringar i programmet med all sannolikhet kommer att ske under året, så jag ber er alla att titt som tätt hålla en viss utkik efter tidsmässiga och innehållsmässiga uppdateringar.

 

Nya och gamla medlemmar hälsas återigen välkomna, där vi vill att icke tidigare anslutna medlemmar anmäler intresse för årets verksamhet genom e-post.


I januari ger vi en återkoppling till er nybörjare om ert deltagande.


Nytt år nya tag…nu är det dags att ni som biodlare summerar årets verksamhet och funderar på ambition och er utveckling som biodlare för året som kommer.

 

Svante Frid

 

 

P.S. Intresseanmälan och frågor skickas till info@danderydtabybiodlare.se .